top of page

Ozontherapie is een medische behandeling waarbij ozongaswordt gebruikt om diverse gezondheidsproblemen te behandelen. Het wordt gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren, het immuunsysteem te stimuleren, ontstekingen te verminderen en de zuurstoftoevoer naar de weefsels te verhogen. 

Het is een natuurlijke behandeling omdat er geen medicijnen worden gebruikt. Ozontherapie is onschadelijk op voorwaarde dat het op de juiste manier en met de correcte doseringen wordt toegediend. 

Er zijn verschillende manieren waarop ozontherapie kan worden toegediend; via inspuitingen in de spieren of gewrichten (prolozone), via een infuus in de aderen of via insufflatie. Ozontherapie wordt ook gebruikt in combinatie met andere medische behandelingen om de effectiviteit ervan te verbeteren.

*Ozon is een gasvormige stof die bestaat uit drie zuurstofatomen en wordt ook wel aangeduid met de chemische formule O3. Ozon heeft een kenmerkende geur en komt in de atmosfeer voor als een dunne laag in de ozonlaag. Medisch ozongas wordt gemaakt uit zuivere zuurstof met behulp van een ozongenerator. Omdat de ozonmoleculen niet stabiel zijn, wordt medisch ozongas ter plaatse gemaakt en onmiddellijk toegediend. 

U kunt voor onderstaande behandelingen bij mij terecht: 

1) Prolozone:


Dit is een vorm van medische ozonbehandeling waarbij, soms in combinatie met andere stoffen, medisch ozongas wordt geïnjecteerd in beschadigde of ontstoken weefsels (gewrichten, spieren, pezen, ligamenten).  Prolozone stimuleert weefselherstel, vermindert ontsteking en pijn.

De term "prolozone" is afgeleid van "proliferatie", wat betekent dat het doel is om weefselgroei te bevorderen, en "ozon", wat verwijst naar het belangrijkste actieve bestanddeel van de behandeling. Prolozone-therapie kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen, zoals arhtrose en arthritis, hernia, sportblessures en andere musculoskeletale problemen.

2) Intraveneuze ozonbehandeling:

Dit is een medische behandeling waarbij medisch ozongas in de aderen wordt geïnjecteerd. De behandeling wordt uitgevoerd door het mengen van ozongas en een infuusoplossing. Dit wordt dan in de bloedbaan geïnjecteerd door middel van een intraveneuze katheter.

Het doel van intraveneuze ozonbehandeling is om het immuunsysteem te stimuleren en het lichaam te helpen bij het bestrijden van verschillende aandoeningen en ziekten, zoals chronische vermoeidheid, auto-immuunziekten en infecties. Het kan ook worden gebruikt om de zuurstoftoevoer naar de weefsels te verhogen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Ozon injectie .png
bottom of page